Kjemisk peel  er effektiv ved alle typer hudproblemer, acne, rosacea, grå og gusten hud, acne arr, solskader, rynker, linjer, pigmenteringer, lærhud m.m. Type peel og eventuelle kombinasjoner planlegges ut fra problemområder.

Før en kjemisk peel

Hjemmeprodukter

For best mulig resultat av alle hudbehandlinger anbefaler jeg et godt hudprogram. Den daglige pleien du gir huden din er noe av det beste du kan gjøre for hudkvaliteten din.

Dersom du har brukt de samme produktene før behandling som du skal bruke etter behandling vet vi at du tåler ingrediensene og det er trygt å starte opp når huden har roet seg etter behandlingen.

Ideelt sett anbefaler jeg å starte med produktene minst en måned før behandling i klinikk. 

Produkter med a-vitamin i forkant av behandling bedrer resultatet, huden kommer seg raskere og det er mildere forløp/ mindre og lettere reaksjoner.

Bruker du fruktsyrer i rens, toner, serum eller krem før behandlingen har du også fjernet døde hudceller og lagt til rette for en jevnere peel og bedre resultat. 

Disse produktene anbefales brukt også i tiden etter behandlingen da du virkelig får gitt huden din hjelp på veien når den skal repareres og også har bedre opptak av næringsstoffer. 

MEN du bør begrense bruken av aktive produkter ca. 5 dager før behandling på klinikk. 

Kontraindikasjoner for kjemisk peel/ du bør ikke behandles dersom noe av dette gjelder deg:


Kontraindikasjoner: 

 • Urealistiske forventninger
  tror du at en peel vil gjøre deg 10 år yngre så tar du feil! Den kan gi glød og vellefornyelse, bedre hud og mindre porer, men alt har sin begrensning....
 • Herpes utbrudd i område
  t
  fordi viruset kan spre seg og du kan få utbrudd i hele ansiktet
 • Nylige operasjoner eller inngrep i området
  akkurat peel er ikke behandlingen i disse tilfellene - da kan dermapen være et bedre alternativ
 • Graviditet og amming
 • Laserbehandling de siste 6 mnd.
  Nå snakker vi kraftige laser behandlinger som f.eks. co2 laser etc. Da trenger huden ro og pleie for at hudbarrieren skal normaliseres.
 • Nylig gjennomført kjemisk peel
  Det skal gå en viss tid mellom behandlingene. Jo dypere peel jo lengre tid mellom behandlingene.
 • Allergi mot innholdsstoffer
  Vi kan f.eks.ikke bruke en BHA syre dersom du reagerer mot salisylsyre...
 • Bruk av a-vitaminholdige tabletter mot akne(isotretinoin, roaccutane m.m. de siste 6 mnd.
  Det er sterke tabletter som svekker hudbarrieren og vi kan ikke forutsi hvilken virkning peelen har på huden.Huden trenger ro etter slike behandlinger.
 • Antibiotikabehandling, pågående eller de siste 2 uker 
  fordi hudbarrieren svekkes ved antibiotikabehandling.
 • Personlig uegnet(plukker, følger ikke opp behandlingsråd.
  Plukker du eller piller på flassende hud kan det både oppstå infeksjon og arr. Følger du ikke rådene etter behandling kan du skade huden din (f.eks. ikke bruke solfaktor)
 • Eksem eller hudsykdom i området.   
  Bare frisk hud skal behandles!

 

Ta kontakt for en uforpliktende prat og eventuell hjelp til å velge hvilken peel som passer deg best.

Behandlingen

Huden får en grundig rens og avfettes slik at syren trenger jevnt ned i huden.

Før behandling tar jeg alltid en grundig hudanalyse for å bestemme hvilken peel som er best egnet for din hud. 

- AHA syrene(fruktsyrer) er fine til generell hudforbedring, bedring av pigmenteringer og for å øke hudens fuktnivå. Også her finnes ulike syrer som glycolsyre, melkesyre, mandelsyre. Syrene gir lite nedetid, selvfølgelig avhengig av styrke og virkningstid.

- BHA syre, salisylsyre er flott å bruke på acne og rosacea.

- TCA syre finnes i flere former hvor noen gir krafitg avskalling mens andre har formler som gjør at syren trenger saktere ned i huden og virker dypere slik at det blir mindre avskalling. Det er denne syren jeg bruker ved medium dyp peel, en behandling som kun kan utføres av sykepleier eller lege. Tca syren har mange bruksområder!

Valgt syre pensles på huden. Noen syrer/behandlinger kan svi litt eller ganske mye - da hjelper det å kjøle ned huden. Jeg bruker både håndholdt vifte som du kan styre selv og hjelper også til med dette. 

Noen syrer nøytraliseres så mens andre er selvnøytraliserende.

Huden påføres egnet krem og eventuelt make up for å dempe rødhet.

Du kan gå hjem og trenger ikke rense huden samme dag.

 

Etter en kjemisk peel

Du har i dag fått en kjemisk peel. Rødhet, solbrentlignende følelse, flassing og avskalling kan være vanlig etter en slik behandling, alt etter type peel.
Huden kan også føles tørr og stram. Det er viktig å ikke plukke eller irritere huden etter en peel. Skulle huden flasse og skalle av, skal dette ikke dras av, men kantene kan forsiktig klippes av. Inntil huden føles normal og minimum 3 dager etter behandling skal du ikke bruke dine vanlige produkter, rense eller skrubbe huden, men kun bruke fukt og beroligende kremer, eller produkter foreskrevet av din behandler.

 • 1% hydrokortisonkrem kan brukes dersom du får en kraftig reaksjon. Denne kan også blandes i krem anbefalt av behandler.
 • Du skal ikke trene, ta badstu, drikke alkohol eller utsette huden for unødvendige påkjenninger (sterk kulde eller varme, vind)
 • Det er viktig å beskytte seg med solkrem til huden er helt restituert. Unngå solbading og solarium minst 14 dager før og etter behandling.
 • Skulle du få herpesutbrudd er det vilktig å behandle seg med antivirale midler. Dette får du kjøpt på apoteket.
 • Ved tegn på infeksjon kan du smøre med bakteriehemmende salve som du får kjøpt på apoteket.

For varig hudforbedring må du påregne flere behandlinger.

Dersom noe skulle oppstå, ta kontakt!

Peelingsystemer fra ENVIRON

 

Environ

BEHANDLINGSMENY

Environs TCA penslinger er det vi kaller for kjemisk peel. Det er en trygg og effektiv måte å behandle huden på. Den kan tilpasses alle hudtyper, er smertefri og uten nedetid. Peelingene har en lav ph med lave syrekonsentrasjoner som får cellene til å produsere mer protein, hvilket gir en sterkere og jevnere hud. Friske celler blir værende mens «syke» celler destrueres. En kur med penslinger forbedrer hudens struktur og aldringstegn, og er gunstig for en acne hud da den er bakteriedrepende og anti inflamatorisk. I tillegg gir den huden en sunn og frisk glød. For å få det beste resultatet på din hud, anbefaler vi å forberede huden med Environ sine A-vitamin kremer minimum 3 uker i forkant av behandlingene.

ENVIRON TCA FRESH PEEL.............................(30min)  Kr. 850,-

Party peel! En effektiv askepott behandling som passer alle hudtyper. Bestill time

ENVIRON TCA LIGHT PEEL.............................(60min) Kr.1.250.-

For deg som ønsker sunnere hud! En mer konsentrert peeling som styrker huden og øker cellefornyelsen. Bestill time

ENVIRON TCA ADVANCED ANTI-AGE..............(60min)   Kr.1.800,-

En kjemisk peel spesielt utviklet for å bremse aldringen og stimulere til økt kollagen produksjon. Hjemme produkter anbefales I tillegg. Bestill time

ENVIRON TCA PIGMENT..................................(60min) Kr.1.800,-

Denne er anbefalt som en kur, hvor hjemme regime er essensielt for et optimalt resultat. Peelingen vil redusere pigmenteringene og hjemme produkter normaliserer melanin produksjonen. Bestill time

ENVIRON TCA ACNE....................................... (45min) Kr. 1.250,-

Behandlingen passer de fleste typer acne problematikk, også de med rosacea. Den virker antiinflammatorisk, demper rødhet og reduserer talgproduksjonen. Bestill time

DOUBLE SIX COOL PEEL..................................(60min) Kr.1250,- x 2

En total hudfornyelse med en svært effektiv medisinsk tca peeling. Penslinger 2 dager i rad. Du kan leve og jobbe som vanlig mellom behandlingene. Bestill time

 

MEDIUM PEEL/MEDISINSK

Jo eldre vi blir og jo mer skadet huden er jo dypere trenger vi nå med en peel. Medium peel er medisinske behandlinger og kan kun utføres av sykepleier eller lege.

Det anbefales en kur på 6 behandlinger med 2-6 ukers mellomrom

Pris: Kr.1800,-

Bestill time

 


 

Kjemisk peel

Kjemisk peel i kremform

Pris fra kr. 850,- - 1800,-

Ved kjøp av pakke på 4 behandlinger gis 50% rabatt på siste behandling.

Ved kjøp av pakke på 6 behandlinger får du siste behandling gratis.

 • Før behandling med TCA peel og produkter
 • Etter behandling!

Hud i Nord benytter seg av peelsystemene til EnvironInno-Aestetic og MeLine.

En kjemisk peel er en eksfoliering av huden hvor man bruker stabiliserte virkestoffer som skaper en kontrollert hudskade. Gamle og skadde hudceller fjernes,  porene åpnes, bakterier deakriveres og overflødig talg fjernes. Behandlingen stimulerer også huden til å produsere nye hudceller, noe som gir en jevnere hud med en frisk glød.
En kjemisk peel trigger hudens reperasjonssytem da det kan sies å være en ønsket og styrt skade som stimulerer til reperasjon.

Hud i Nord tilbyr flere forskjellige typer peel alt etter hudtype og mål for behandlingen. De forskjellige syrene eksfolierer alle huden, men har også ulike egenskaper som velges ut fra hva du vil ha mest nytte av.  Jeg hjelper deg med å velge riktig behandling til deg.!

Som kosmetisk dermatologisk sykepleier kan jeg også utføre peel ned til dermis hvor dypere strukturer av huden kan på virkes (elastin, kollagen for bedring av statiske linjer og rynker, slapp hud etc.)

Behandlingen kan være medium dyp(kan forårsake mye avskalling), overfladisk (lavere nedetid) og lett (praktisk talt ikke nedetid). Forskjellige peelsystemer gir også ulik grad av nedetid.

En kjemisk peel kan tas som en enkeltbehandling eller som en kur for mer varig resultat.

Ta kontakt for en gratis konsultasjon, så finner vi sammen den rette behandlingen for deg og din hud.

Før og etter behandling og produkter fra ENVIRON Før og etter behandling og produkter fra ENVIRON Før og etter behandling og produkter fra ENVIRON Før og etter behandling og produkter fra ENVIRON Før og etter behandling og produkter fra ENVIRON Daglig bruk av Fokus care Clarity, Behandling med lett peel og AVST 1-4 over 2 år
 • System for hjemmepeel